Επιλέξτε γράμμα:   Α • Β  Γ • Δ • Ε • Ζ  Η • Θ • Ι • Κ • Λ • Μ  Ν  Ξ  Ο  Π  Ρ  Σ  Τ  Υ  Φ  Χ  Ψ  Ω

Τι πρέπει να κάνουμε για να θυμόμαστε τα όνειρά μας;

Τι πρέπει να κάνουμε για να θυμόμαστε τα όνειρά μας;

Αν και όλοι μας βλέπουμε όνειρα, αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ακατόρθωτο να θυμηθούν τι είδαν το πρωί. Για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, απαιτείται υπομονή και υπομονή, ενώ μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή και μερικές απλές συμβουλές, τις οποίες θα παραθέσουμε παρακάτω.

Κατ’ αρχάς, θα ήταν καλό να προσπαθούμε πάντα να έχουμε σαν τελευταία σκέψη πριν κοιμηθούμε ότι το πρωί πρέπει να θυμόμαστε το όνειρό μας (αυθυποβολή). Αυτή η θετικότητα είναι το πρώτο βήμα για να πετύχουμε το στόχο μας.

Μπορούμε επίσης να έχουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μολύβι και χαρτί, ώστε αν ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας να γράψουμε αμέσως μερικές λέξεις κλειδιά από το όνειρό μας. Μια τέτοια τακτική, βοηθάει πολύ.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να θυμόμαστε τα όνειρά μας είναι ο τρόπος που ξυπνάμε. Μόλις συνειδητοποιήσουμε πως ξυπνάμε, δεν πρέπει να ανοίξουμε αμέσως τα μάτια μας, προσπαθώντας να μπλοκάρουμε όλες τις αισθήσεις μας από τις διαταραχές του έξω κόσμου (φως, θόρυβο κλπ.) και μένοντας για λίγα λεπτά σε ακινησία.

Η μόνη σκέψη που πρέπει να περνάει από το μυαλό μας τη στιγμή εκείνη θα πρέπει να είναι μόνο μία: «Τι όνειρο είδα;». Όταν θυμηθούμε το όνειρό μας, μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Κατά τη διάρκειά της, θα πρέπει κάποια στιγμή να βρούμε λίγο χρόνο για να αναλύσουμε τι είδαμε και να λάβουμε το μήνυμα του ονείρου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι είναι αδύνατο να θυμόμαστε όλα τα όνειρα που βλέπουμε. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβάλλει στην ψυχική μας ισορροπία. Αν άλλωστε θυμόμασταν κάθε σκηνή και κάθε λεπτομέρεια από όλα τα όνειρά μας, τότε θα κουβαλούσαμε τα ονειρικά επεισόδια στην ενεργό ζωή μας, πράγμα που θα μείωνε την προσοχή μας και δεν θα μπορούσαμε να καταγράψουμε σωστά τα ζωντανά επεισόδια της καθημερινότητας.


Προσθήκη νέου σχολίου


Τι μας διδάσκουν τα όνειρα

Τι μας διδάσκουν τα όνειρα

Τα όνειρα αποτελούν ένα από τα πιο μυστηριώδη και συναρπαστικά πεδία μελέτης της ανθρώπινης ψυχολογίας και νευροεπιστήμης. Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να τα αποκωδικοποιήσουν από την αρχαιότητα,…
Ο ύπνος κάνει καλό στη μνήμη και τη μάθηση!

Ο ύπνος κάνει καλό στη μνήμη και τη μάθηση!

Όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατη αμερικανική επιστημονική έρευνα, ο ύπνος μετά τη μάθηση κάποιου νέου πράγματος βοηθά τον εγκέφαλο να θυμάται καλύτερα, εφόσον ο ύπνος συνοδεύεται με όνειρα. Η εν λόγω έρευνα, που…
Γιατί βλέπουμε νεκρούς στα όνειρά μας;

Γιατί βλέπουμε νεκρούς στον ύπνο μας;

Πολλές φορές βλέπουμε στα όνειρά μας αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και δεν είναι πλέον κοντά μας. Πώς εξηγεί η επιστήμη το γεγονός αυτό; Ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea, Dr…
Τι πρέπει να κάνουμε για να θυμόμαστε τα όνειρά μας;

Τι πρέπει να κάνουμε για να θυμόμαστε τα όνειρά μας;

Αν και όλοι μας βλέπουμε όνειρα, αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ακατόρθωτο να θυμηθούν τι είδαν το πρωί. Για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, απαιτείται υπομονή και υπομονή, ενώ μπορούν να βοηθήσουν προς την…
Σίγκμουντ Φρόιντ

Η θεωρία του Φρόιντ

Ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ (1856-1939), ήταν εκείνος που έφερε την επανάσταση στην έρευνα των ονείρων. Ο Φρόιντ ξεκίνησε να αναλύει τα όνειρα, προσπαθώντας να κατανοήσει τις πτυχές της…
Τι είναι τα συνειδητά όνειρα;

Τι είναι τα συνειδητά όνειρα;

Ίσως έχετε παρατηρήσει μερικές φορές ότι, κατά τη διάρκεια του ύπνου σας και ενώ ονειρεύεστε, «κατευθύνετε» το όνειρό σας εσείς οι ίδιοι, παίζοντας το ρόλο που ακριβώς επιθυμείτε. Αυτού του είδους τα όνειρα…